Először tesztelik utasokon a világ leghosszabb repülőútját

New York és Ausztrália között még sosem repült közvetlen járat, ez azonban most megváltozik, mivel pénteken a Qantas Boeing 787-9-ese fog útjára indulni tesztjáratként, melyen adatokat gyűjtenek majd a személyzet és az utasok közérzetéről és egészségi állapotáról – adja hírül a Daily Mail

Forrás: digitalfacelift/pixabay.com

A szuper hosszú járat menetideje 19 óra lesz. A fedélzeten maximum 40 ember tartózkodik majd a személyzetet is beleértve, hogy minél kisebb súllyal repüljön a gép, és biztosan rendelkezésre álljon a szükséges üzemanyagmennyiség. A személyzet egészségügyi tesztezközöket fog viselni, melyek a repülés különböző időszakaiban mérik a fiziológiai értékeiket, miközben a kutatók vizsgálják többek között az alvási, étel- és italfogyasztási valamint mozgási mintázataikat.

A pilóták agyhullámait és melatoninszintjét is mérik annak érdekében, hogy megállapítsák számukra az optimális egyensúlyt a munka és a pihenés között.

Olvasóinknak jelezni szeretnénk, hogy a szövegbe véletlen utólag került be az utazás teljes időtartama, a cikk alatt olvasható hozzászólások azt megelőzően érkeztek. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek