Ez a sarkköri szálloda visszatermeli az energiát

  A norvég sarkkörön olyan szállodai projektet jelentettek be, amely a fenntarthatóság legmagasabb szintjét valósítja meg, ráadásul 360 fokos panorámát kínál a Svartisen gleccserre. A Svart lesz az első szálloda a térségben, ami eleget tesz a szigorú Powerhouse feltételeknek.

  A Hjolandsfjord partszakasznál a vízre épülő hotel annyi megújuló energiát termel ugyanis hatvan év alatt, mint amennyi a felépítéséhez, működtetéséhez és (elméleti) lebontásához szükséges. A Svart egyben a sarkkör első nettó energia pozitív szállodája is lesz – írja az Architectural Digest.

  Így mutat majd a tájban a SvartForrás: Facebook

  Az építményt a helyi halászok otthonai és halszárításhoz használt megoldásai ihlették; időjárásálló farudak tartják az épületet, mely egyben nyári séták helyszínéül szolgál majd.

  Az építészek számára rendkívüli kihívást jelentett megtervezni: a környék állat- és növényvilága rendkívül sebezhető, télen szélsőségesen alacsony hőmérsékletek jellemzik, ráadásul csak keveset süt a nap, úgyhogy az építőanyagoknak maximálisan vízállónak kell lenniük. A fenti inspirációval létrejött kétszintes épület minimális lenyomatot hagy a tájban. Vendégei csónakázással is kikapcsolódhatnak majd.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!