Megosztotta a közönséget a légitársaság új üléstérképe

Új szolgáltatással állt elő a Japan Airlines, amely a foglalás során megmutatja, hol ülnek kisgyerekek - írja az Airportal. A BBC és a USA Today beszámolója szerint az üléstérképen egy rajzolt bébi fejjel jelölik meg azokat a helyeket, ahol potenciálisan gyermek ülhet, mivel azokra a helyekre számukra vásároltak jegyet.

Forrás: hamonazaryan1/pixabay.com

A JAL honlapja szerint 2 éves korig használják a külön jelzést, de felhívták a figyelmet arra, hogy ez sem szentírás, és korántsem biztos, hogy végül a kisgyermek oda ül le, ahová azt korábban jelezték.

Előfordulhat ugyanis, hogy a foglalást nem a JAL honlapján, hanem utazásszervezőn keresztül végzik, de a helyek kiosztását a repülőgép típusának módosítása is befolyásolhatja, sőt, maga az utas is kérheti, hogy az előre megadott helytől eltérőt válasszon.

A JAL amellett, hogy a gyermekek helyét megjeleníti, a másik félnek, a családoknak is próbál a kedvében járni. Szolgáltatáscsomagokat állítottak össze, amelyek segítségükre lehetnek: ingyen feladhatják a babakocsit és elsőbbségi beszállást is kérhetnek, sőt, a fedélzeten kérésre a cumisüveg felmelegítését, családbarát szórakoztatást is kérhetnek, bár ennek részleteire a USA Today cikke nem tért ki.

A gyermeksírás a fedélzeten régóta megosztja az utazókat, és a hírrel kapcsolatos kommentárokból az szűrhető le, hogy az újfajta üléstérkép sokak szerint vitatható, a CNN szerzője szerint például a megosztottságot és a kiközösítést erősíti, emellett sokan gondolják, hogy vannak ennél egyszerűbb és hatékonyabb megoldások a problémára, például a zajszűrős fülhallgatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek