Biztos, hogy jó ötlet kisbabával repülni?

Bár a legtöbb család nem szívesen utazik a gyerekek nélkül, a legkisebbek utaztatása mégiscsak nagy dilemmát okoz. Legalábbis ez derül ki egy friss kutatásból, melyről a Travelpulse számol be.

Forrás: ChameleonsEye/shutterstock.com

A felmérésben 4800 olyan amerikai szülő vett részt, akiknek legalább egy, 6 év alatti gyermekük van. A megkérdezettek mindössze 22%-a menne szívesen a gyerekei nélkül nyaralni, két-három éves korig azonban sokan még mindig túl korainak találják az utazást.

Az ellenérvek között leggyakrabban az szerepel, hogy a picik még úgysem tudnák értékelni az élményt, vagy sokat sírnának az úton. Összességében tehát a résztvevők 78%-a utazott már a kisgyermekével, de csak annak három éves kora után. A szülők 24%-a viszont még ezt az életkort is túl korainak találta.

Nemcsak alsó, hanem úgy tűnik, felső korhatára is van azonban a közös nyaralásnak a szülők szerint, akik közül 52% úgy gondolja, hogy 16 évesen már elég idős a gyerek ahhoz, hogy magának szervezze, sőt, fizesse is a nyaralását. 21% arra hivatkozott, hogy ilyen idősen már úgysem utaznának velük a fiatalok, 16% pedig úgy vélte, nem értékelnék eléggé a lehetőséget.

Olvasóink, hogy látják ezt a kérdést? Mikortól vinnék el kisgyereküket egy repülős útra? És mennyi idős volt gyerekük, amikor legelőször több napra utazhatott el az egész család? Írják meg nekünk kommentben itt a cikk alatt!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek