Ha British Airways járatra van jegye mára vagy holnapra, ki se menjen a reptérre

  Negyvennyolc órás sztrájkot indítottak a British Airways (BA) brit légitársaság pilótái hétfőn bérköveteléseik nyomatékosítására.

  A British Airways gyakorlatilag egyetlen járatot sem képes elindítani, több mint 1500 járatot törölt, ami 280 ezer utast érint.

  Ma és holnap biztosan nem szállnak fel a gépekForrás: cedarjet201/Pixabay

  A Budapestre érkező, illetve induló British Airways járatok egyike sem közlekedik se hétfőn, se kedden.

  A kétnapos sztrájk 80 millió font bevételkiesést okoz a vállalatnak. A fennállásának idén századik évfordulóját ünneplő brit légitársaság pilótái eddig még soha nem tartottak munkabeszüntetést. A British Airways 4300 pilótát foglalkoztat, naponta mintegy 850 járattal 145 ezer embert utaztat.

  A British Airline Pilots' Association (Balpa) pilótaszövetség tavaly novemberben kezdeményezett béremelést a BA-pilótáknak a munkáltatónál, de azóta sem sikerült megegyezésre jutni. A British Airways pilótái július 22-én szavazták meg, hogy szeptember 9-10-én és 27-én munkabeszüntetést tartanak. A Balpa közölte, hogy januárig további sztrájkot tarthatnak a British Airways pilótái, írja az MTI.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!