Bioüzemanyaggal szállnak a finn légitársaság tengerentúli járatai

A Finnair bioüzemanyaggal üzemeltet tengerentúli járatokat, így jelentősen csökkenti a széndioxid-kibocsátást.

A finn légitársaság eddig is nagyon figyelt a fenntartható fejlődésre, most pedig egy újabb megoldással is előállt, hogy egy kicsit környezet barátabbá tegye a repülést. Olyan járatokat indítottak, amelynek során a repülőgép részben bioüzemanyagot is használ. Az első ilyen gép már fel is szállt: a Finnair Airbus A330-300-asa hétfőn San Franciscóból Helsinkibe repült és a fedélzetére vett kerozin mellett 12 százalékban használt sütőolajból készült bioüzemanyaggal repült, írja az AIRportal.hu.

Forrás: Finnair/Facebook

Ugyanilyen üzemanyagot használ a mai, azaz augusztus 7-ei szintén San Francsisco és Helsinki közötti járata is. A légitársaság szerint ezzel a két járattal 32 tonnával csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást.

A programot a Finnair az utasok számára is elérhető, környezetvédelemmel kapcsolatos szolgáltatásokból befolyt összegből finanszírozta. A légitársaság szeretné arra buzdítani az utasokat, hogy a tények ismeretében minél többen válasszák a jövőben ezeket a szolgáltatásokat. Ilyen többek között az idén februárban elindított Push for change program. Ha valaki szeretne csatlakozni, akkor utasként 1 és 60 euró közti összeggel "semlegesítheti" a járata által kibocsátott szén-dioxidot, 10 eurótól pedig bioüzemanyag-vásárlásra adományozhat a légitársaságnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek