Barátságos kutyusokat simogathatnak a kanadai reptér utasai

Az utóbbi hónapokban rengeteget lehetett olvasni azokról a repülőgépen utazó utasokról, akiket egy állat jelenléte képes csak megnyugtatni. A légitársaságok és a repterek próbálták megoldani a kérdést, és lehet, hogy néhány kezdeményezés hosszú távon is beválik.

A reptereken mostanában kezdenek fellazulni a szabályok, és már nemcsak azok az állatok, például vakvezető kutyák, léphetnek be a létesítmény területére, amelyek jelenléte valóban nélkülözhetetlen, írja a Forbes. Kanada legnagyobb repterén egy új szolgáltatást indítottak mindazoknak, akiket ellazít egy szőrös jószág simogatása repülés előtt. A torontói Pearson International Airport és a St. John Ambulance (SJA) Therapy Dog Program fogott össze, hogy az utazást az ideges utasoknak is elviselhetővé tegyék.

Néhány napja már Bellát ás Sofiát is lehet simogatni a torontói reptérenForrás: Toronto Pearson International Airport/Facebook

Összesen 15 kutyus és gondozója van jelen a reptér mindhárom termináljában, akik szívesen barátkoznak a reptéren lévő utasokkal. Egyszerűen csak oda kell menni hozzájuk, és megkezdeni a barátkozást, például egy fülvakargatással - már ami a kutyát illeti. A boldogabb utasokkal könnyebb bánni, így a helyzettel mindenki nyer, ezért a kezdeményezésnek több követője is van az országban. Calagary, Vancouver, Halifax , Edmonton és más városok repterein is vannak már kutyusok.

Az Egyesült Államokban is futnak hasonló programok, így San Francisco repterének „terápiás malaca" saját honlapot is kapott (olyan szemszögből szerkesztve, mintha ő maga írná), Instagram oldalát pedig már több mint 20 ezren követik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek