Kisebb lesz az ingyen feladható csomag az Emirates turista osztályán

  Új szabályzat lép érvénybe február 4-től a feladott poggyászokra az Emirates légitársaság turista osztályán utazóknak.

  A szabályozás nem érinti a többi osztályon utazók csomagjait, írja az AIRportal.hu. Ez azt jelenti, hogy az Economy Flex tarifa továbbra is 30 kg, a Flex Plus pedig 35 kg poggyászt engedélyez, business és első osztályon pedig továbbra is 40 kg, illetve50 kg az ingyen feladható poggyász.

  Csak a turista osztályon utazók poggyászait érinti a változásForrás: tookapic/Pixabay

  A turista, azaz az Economy osztályon azonban 5 kilóval csökken ez a határ: a Special economy jeggyel utazóknak 20 kg helyett már csak 15 kg, a Saver kategóriájú jeggyel rendelkezőknek pedig 30 kg helyett csak 25 kg-os csomagot lehet ingyen feladni.

  Az Emirates súlykeretet alkalmaz a járatokon, tehát a csomagok mennyisége nem, csupán azok össztömege számít. Ez alól a szabály alól kivételt képeznek az amerikai és az afrikai járatok.
  A kézipoggyászok esetében továbbra sincs változás, turista osztályon egy darab, maximum 55x38x20 cm méretű és legfeljebb 7 kilós csomag vihető fel a fedélzetre, míg a business és első osztályokon repülő utasok két darab, egyenként maximum 7 kilós táskát vihetnek magukkal.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!