Bűzölgő gyümölcs miatt lázadtak fel a repülő utasai

  Ízletes gyümölcs a durián, de olyan irgalmatlan a szaga, hogy Ázsiában tilos tömegközlekedésen szállítani. Egy indonéz légitársaság mégis bevállalta; hiába tették a szállítmányt a raktérbe, az utasok nem állhatták a szagot, a duriánnak mennie kellett a fedélzetről.

  Bűzölgő durián miatt kellett elhalasztani egy utasszállító repülő felszállását Indonéziában, ugyanis az utasok követelték a légitársaságtól, hogy távolítsa el a raktérből azt a két tonnányi gyümölcsöt, ami az utastérben uralkodó bűzért felelt. A Sriwijaya Air légitársaság Bengkuluból Jakartába tartó hétfő reggeli járatának egyik utasa, a zenész Amir Zidane videóra vette, ahogy az utasok elhagyják a gépet, majd a személyzet kipakolja a duriánszállítmányt – írja az MTI.

  Zidane, aki a Facebookon közzé is tette a felvételt, már beszálláskor megérezte a gyümölcs szagát,amit szóvá is tett a légiutas-kísérőnek, majd később több másik utas is jelezte, hogy nem akar addig felszállni a géppel, amíg nem távolítják el a bűz forrását. Voltak, akik amiatt aggódtak, hogy a gép talán túlterhelt a duriánszállítmány miatt.

  A légitársaság végül beadta a derekát és lepakolta a kifogásolt rakományt, ami egyórás csúszást eredményezett a gép indulásában.

  Jakartai égbolt.Forrás: Wikimedia/Wikimedia Commons

  A hétfői incidens után a Sriwijaya Air egy közleményt adott ki, amiben közölte, hogy a durián szállítása semmilyen szabályzatot nem sért. A szóvivő, Retri Maya hozzátette, hogy a rakodótérben – a duriánnal együtt – mindössze 3 tonnányi rakomány volt, ami jóval a gép maximális teherkapacitása alatt van. A Sriwijaya Air egyik munkatársa szerint a szállítmány az előírásoknak megfelelően volt becsomagolva, ám valahol maradhatott egy kis gyümölcs és annak a szaga szivárgott be az utastérbe.

  A duriánt egész Délkelet-Ázsiában fogyasztják. A gyümölcs nemcsak népszerűségéről, hanem jellegzetes, romlott húsra emlékezető szagáról is híres, ezért országszerte táblák jelzik, hogy fogyasztása tilos a közlekedési járműveken, a liftekben és a szállodákban. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!