Komodói sárkány harapott meg egy turistát egy indonéziai nemzeti parkban

Komodói sárkány harapott meg egy turistát egy indonéziai nemzeti parkban

A hatóságok szerint a szingapúri férfi a figyelmeztetések ellenére túl közel merészkedett a komodói sárkányhoz, más néven komodói varánuszhoz, hogy fotókat készítsen róla, miközben az állat éppen táplálkozott. A turista a lábán sérült meg a harapástól. A park illetékesei azonnal egy közeli kórházba szállították, írta az MTI.

A fotó csak illusztrációFotó: Vassil / Wikipedia

A világ legnagyobb, akár három méternél is hosszabbra megnövő hüllője a veszélyeztetett állatfajok közé tartozik, csak Indonéziában él. A vadon élő példányok száma négyezerre tehető. Harapáskor olyan mérget termel, amely sokkos állapotba juttatja az áldozatot és megakadályozza a véralvadást.

A komodói sárkány ritkán támad emberre, ám a helyi szakemberek szerint a támadások száma megnőhet, mivel egy ideje idegenforgalmi célpontként reklámozzák élőhelyüket, a Komodói Nemzeti Parkot. 2013-ban két baleset is előfordult egymástól függetlenül. Az első esetben egy idegenvezetőt sebesített meg súlyosan egy komodói sárkány Rinca szigetén, a másik esetben pedig egy vadőrt támadott meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek