Megint egy United Airlines-sztori: rossz kontinensre reptettek egy kutyát

Szerdán írtunk arról az esetről, hogy a United Airlines légitársaság Houstonból New Yorkba tartó járatán megfulladt egy tízhónapos kiskutya, mert a légiutaskísérő az ülések feletti poggyásztartóba zárta az állatot a három órás repülőút idejére, most pedig itt a hír az amerikai légitársaság újabb szerencsétlen lépéséről.

A légitársaságnak ezúttal az Oregon államból hazafelé tartó Shwindle családnak sikerült valóra váltania rémálmát, miszerint tízéves juhászkutyájukat a Kansas állambeli Wichita települése helyett tévedésből Japánba szállította - írja a CNN. Az Irgo névre keresztelt németjuhászt egy német doggal tévesztették össze a denveri repülőtéren, ahol mindkét állat a járatok csatlakozására várt. Így tette meg élete első repülőútját Irgo, 16 teljes órán át étlen, szomjan egészen a japán Narita városáig, miközben egy korábbi fülfertőzésére szedett gyógyszerét sem kaphatta meg három napig. 

A fotó illusztrációForrás: Shutterstock

Az eset még kedden történt, a United Airlines elismerte a hibát, hozzátéve, hogy az a denveri repülőtéren történt. Bocsánatot kért a történtekért és közölte, hogy a lehető leghamarabb hazajuttatják a házi kedvenceket. Irgót egyébként a Schwindle család négy éves korában fogadta örökbe egy menhelyről, a légitársaság ígérete szerint azonban pénteken újra a családjával lehet, ugyanis egy magánrepülőgéppel szállítják vissza az Egyesült Államokba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek