Megfulladt egy kiskutya a United Airlines gépén, mert a sztyuvi a csomagtartóba zárta

Houstonból New Yorkba repült a United Airlines egyik gépe hétfőn, amelyen megfulladt egy tízhónapos kölyökkutya, mert az egyik légiutaskísérő a három órás út idejére az ülések feletti csomagtartóba zárta. A légitársaság kedden adott ki egy közleményt arról, hogy teljes mértékben vállalja a felelősséget a kiskutya haláláért - írja a Chicago Tribune.

Az utasok arról számoltak be, hogy a két gyerekével és a kutyával utazó nőt a légiutaskísérő szólította fel, hogy az állatot be kell zárnia a felső, csomagokat tároló műanyag rekeszbe. A nő tiltakozott ellene, de a sztyuvi megnyugtatta, hogy nem lesz baja az állatnak, a repülőút ideje a fedélzeti repülésbiztonsági szabályok szerint pedig nem utazhat egy légtérben az utasokkal. A légitársaság alkalmazottja hozzátette, ha nem hajlandó betenni a tárolóba a kutyát, akkor az egész családot leszállíttatja a gépről.

A fotó csak illusztrációForrás: Shutterstock

A kölyöknek több utas is hallotta keserves nyöszörgését a felszállás után, ám miután a háromórás repülőút után a gép leszállt a LaGuardia repülőtéren, a kisállat már nem lélegzett. A gazdája megpróbálta újraéleszteni, de már nem tudott rajta segíteni. "Nem lett volna szabad megtörténnie ennek a tragédiának, hiszen élő állatot szigorúan tilos a csomagtartóba zárni" - fogalmazott kedden a United Airlines szóvivője, miközben hozzátette, a légitársaság, az állatok szállítására is kiterjedő poggyász-szabályzata szerint a háziállatokat hordozóban a gazdi előtt lévő ülés alatt kell elhelyezni, amiért 125 dollárt kell pluszban fizetni. A légitársaság kedden kiadott közleménye szerint a történtekért vállalják a felelősséget, és további vizsgálatokat indítottak annak érdekében, hogy több ilyen eset ne fordulhasson elő. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek