Letartóztattak egy turistát az izlandi reptéren, mert túl sok ruhát viselt

Az Izlandból Angliába utazó turista nyolc nadrágot és tíz inget vett magára, hogy ne kelljen egy újabb, külön táskába csomagolnia és ezért plusz poggyászdíjat fizetni ruháiért - írja az Iceland Monitor. Az eset pénteken történt, miután Ryan Carney Williams megjelent a British Airways pultja előtt a beszállókártyájával és testét gyakorlatilag az összes ruhájába burkolva, de a pultnál álló személyzet azonnal hívta a keflavíki repülőtér biztonsági személyzetét, és nem engedték a férfi felszállni a gépre.

Az izlandi nemzetközi reptér becsekkolást végző személyzete arra hivatkozott, hogy az utas egyből durva hangnemre váltott, nem akart félre állni a pulttól, ezért kellett hívni a segítséget. A férfi, aki Ryan Hawaii néven posztol Twitter-csatornáján, a lapnak azt nyilatkozta, a rendőrök a földre kényszerítették, paprika sprayvel lefújták, miközben ő semmilyen okot nem adott az erőszakra, sőt, együttműködő volt.

Másnap az EasyJet járatára foglalt egy újabb jegyet, még a becsekkoláson is túlesett, ám ezúttal a beszállókapunál álló férfi volt az, aki nem engedte fel a gépre - arra hivatkozva, hogy előző nap balhézott. Ryan Hawaii így ismét a reptéren ragadt pénz nélkül, a feladott csomagját sem kapta meg, majd miután a British Airways és az EasyJet ügyfélszolgáltatának is ecsetelte a történteket, a két légitársaság SMS-ben értesítette, hogy visszautalják neki a jegyek árát. Végül vasárnap a Norwegian járatán tudott hazautazni, igaz, a feladott csomagja egy másik angol reptéren várta. A férfi szerint ezt a bánásmódot a faji előítéleknek köszönheti, mert rongyosnak látszó ruhákat és körmén lakkot viselt - teszi hozzá cikkében az Iceland Monitor.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek