Budapest-Athén járatot indít a Wizz Air

Budapest-Athén járatot indít a Wizz Air.

 

 

Március 25-től indítja Budapest-Athén járatát a Wizz Air, amely kezdetben hetente négyszer, majd jövő év szeptemberétől már naponta közlekedik. Az új járatra jegyeket a légitársaság oldalán 5 990 forinttól lehet találni, a járatok fedélzetére pedig egy legfeljebb 55x40x23cm méretű kézipoggyász vihető fel ingyen. A légitársaság ugyanis még a nyáron jelentette be, hogy 2017 október 29-től minden járatán ingyenes lesz a nagy kézipoggyász.

Sem az időjárás, sem a műgyűjtő turisták nem tesznek jót az Akropolisz kincseinek
Galéria: Athén képekben
(Fotó: Travelo)

 A Wizz Air legújabb bejelentése egyébként 12 idén elindított budapesti útvonalat követ. És méf ebben az évben további három új járat indul útnak Budapestről: Agadirral, Frankfurttal és Berlinnel kapcsolva össze a fővárost. Stavanger és Basel pedig 2018 tavaszától válik elérhetővé Budapestről. Athénnel együtt a Wizz Air budapesti hálózata már 68 alacsony viteldíjas járatot számlál.

Athént Görögország fővárosaként és a nyugati civilizáció bölcsőjeként emlegetik, amely páratlanul gazdag kulturális örökséggel büszkélkedhet. Ha létezik optimális időszak egy athéni hosszú hétvégéhez, akkor az a novembertől március végéig tartó, turistaszegény néhány hónap. Nincs tülekedés a látnivalók előtt, bármely szögből fotózható a görög kultúra minden darabja, az izzó napsugarak sem szédítik le az embert az Akropoliszról, és van idő arra, hogy úgy szippantsuk be az ókori város hangulatát, ahogy azt az úti könyvek írják. Ha csak egy hétvégéje van Athénra, használja ki okosan. Ebben a cikkben összegyűjtöttük, mit érdemes mindenképp megnézni nettó három nap alatt. Ha pedig arra is kíváncsiak, hogy milyen helyeket lehet ingyen látogatni, akkor böngésszenek kedvükre ebben a cikkünkben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek