Kézipoggyászok: ősszel két légitársaságnál is változnak a szabályok

Kézipoggyászok: ősszel két légitársaságnál is változnak a szabályok

Aki ősszel és télen készül utazni, mindenképpen figyeljen arra, hogy a poggyászokra vonatkozóan két légitársaságnál is megváltoznak majd a szabályok: a Wizz Air október végétől ingyenesen enged fel egy, a korábbinál nagyobb kézipoggyászt a fedélzetre, míg a Ryanair fejenként kettő helyett egy, kisméretű kézitáskát engedélyez az utastérben. A korlátozások nem érintik a repülőtéren vásárolt termékeket, amelyeket az utasok továbbra is ingyenesen felvihetnek az utastérbe.

Fotó: Budapest Airport

Az ír légitársaság november 1-től a korábbi kettő helyett egy, kisebb (35x20x20 cm méretű) kézipoggyászt enged fel a fedélzetre. A másik, nagyobb méretű csomagot az utasoknak a beszállító kapuknál díjmentesen le kell adniuk, kivéve, ha az elsőbbségi szolgáltatások valamelyikét választották. A korlátozásra a légitársaság tájékoztatása szerint azért volt szükség, mert a túl sok csomag elhelyezése gyakran járatkéséshez vezetett. Ugyanakkor a légitársaság a plusz feladott poggyász súlykorlátját 15-ről 20 kilogrammra növelte, míg a feladás díját 35-ről 20 euróra csökkentette.

A Wizz Air is változtat poggyászkezelési irányelvein 2017 őszén: a magyar hátterű légitársaság október 29-től lépteti életbe új szabályzatát, mely szerint a korábbi 42x32x25 cm-es helyett egy nagyobb, 55x40x23 cm méretű, maximum 10 kg tömegű kézipoggyászt az utasok ingyenesen felvihetnek a fedélzetre. Fontos tudni azonban, hogy a Wizz Air csak azok számára garantálja, hogy nagyméretű kézipoggyászuk felfér a fedélzetre, akik elsőbbségi beszállás szolgáltatást választottak.

Az életbe lépő szabályok továbbra sem vonatkoznak a repülőtéren vásárolt termékekre, amelyekből egy nagy táskával ezen túl is ingyenesen szállítható az utastérben. A repülőtéri duty free-ben és számos más üzletben kérhető az a speciális VETEX anyagú táska, amit a Budapest Airport biztosít az utasoknak, és amivel biztonságosan, a táska átszakadásának veszélye nélkül szállíthatók a tranzitban vásárolt termékek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek