A Malévról nosztalgiázik az Aeropark a hétvégén

A Malévról nosztalgiázik az Aeropark a hétvégén

Az egykori nemzeti légitársaság, a Malév alapításának hetvenedik évfordulójára emlékeznek szombaton a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér melletti Aeropark repülőmúzeumban.

A múzeum csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint szeptember 10-én, szombaton a családi napon ismét budapesti, belváros feletti sétarepülésekre indul az 1949-ben gyártott, egykori Malév utasszállító, a világon egyedülálló LI-2-es repülőgép. Emellett az Aeropark repülőtér-látogatást is szervez, valamint felavatják az Üllői úti gyorsétterem mellől ismert, immár Malév-színekben felújított An-2-es repülőgépet, ami a gyerekek játszóhelye lesz.

 

AeroparkFotó: mimi / Travelo

Emellett átadják a Közlekedési Múzeum Aeroparkban kiállított Il-18-as repülőgépének fedélzetén létrehozott repüléstörténeti kiállítást is. A vendégek egész nap utasköröket tehetnek az oldtimer Wartburg és Zsiguli repülőtéri autókkal, beülhetnek a repülőgép-szimulátorba, és végiglátogathatják a ma már történelminek számító pilótafülkéket.

Az Aeropark szombati nyílt napjával csatlakozik a Bókay-kert hagyományos Szeptemberi Kóstolójához is, a két helyszín között egy Malév Ikarus 280-as nosztalgia csuklós busz szállítja ingyenesen az utasokat.

A légitársaság volt dolgozói, az iparági alkalmazottak és a XVIII. kerület lakói egyaránt 100 forintos jeggyel léphetnek be a ferihegyi repülőmúzeumba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek