14 ezer km-es lesz a világ leghosszabb repülőútja

Az Air India lehet a világ leghosszabb légi járatának üzemeltetője: a légitársaság a dél-indiai Bengalurut (Bangalore-t) kötné össze a 14 ezer kilométerre lévő San Franciscóval.

A leghosszabb légi útvonal jelenleg az ausztrál Qantas légitársaság által üzemeltetett, 13.730 km-es Dallas-Sydney járat. Bár 2016 januárjától ezt túl fogja szárnyalni az Emirates 13.800 kilométeres Dubaj-Panamaváros járata, a világrekorder az Air India lehet, adta hírül a turizmusonline.hu. Az utazás körülbelül 17-18 órát venne igénybe.

 

Fotó: Air India

Az Air India vezető tisztségviselője elmondta, hogy a Bengaluru-San Francisco útvonalon Boeing 777-200 típusú repülőgépek közlekednének. Egy közvetlen járatot is terveznek Ahmedabad és London között, mivel nagy a kereslet a két város közötti utazásra.

A Bengaluru-San Francisco járat tényleges indulását ezen a héten jelenthetik be, amikor India miniszterelnöke, Narendra Modi a Szilícium-völgybe utazik.

San Francisco és India között egyelőre nincs közvetlen járat. Annak ellenére, hogy a Szilícium-völgyben jelentős mértékű az indiai lakosság, és nagy az igény a két informatikai központ közötti közlekedésre - hiszen a kaliforniai város mellett Bengaluru is rendkívül jelentős „tech-városnak" számít.

A légitársaság egyébként nemrég azzal a sok kritikát kapott döntésével került a hírekbe, hogy megválik 130, "túlsúlyosnak" minősített légiutas-kísérőjétől. Úgy gondolják ugyanis, egy stewardess testtömegindexe (BMI-je) 18-22 között van ideális esetben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek