Kirúgja a légitársaság a túlsúlyos légiutas-kísérőket

Az Air India 130 olyan légiutas-kísérőtől válik meg, akik nem tudtak lejjebb adni a súlyukból.

A légitársaság tavaly figyelmeztette a 3500 fős kabinszemélyzetének 600 tagját: hat hónapot kaptak, hogy leadjanak a súlyukból, különben nem teljesíthetnek szolgálatot a levegőben. A határidő letelt, és a vezetőség most 130 "túlsúlyosnak" minősített légiutas-kísérő elbocsátását tervezi, írja a telegraph.co.uk.

The India Today Group / Europress / Getty

 A légitársaság szerint ugyanis egy stewardess testtömegindexe (BMI-je) 18-22 között van ideális esetben, a túlsúlyosaké pedig 22-27, a 27 feletti értékkel rendelkezőket pedig már "elhízottnak" minősítik. A férfiak esetében ez az érték 30, a legmegfelelőbb pedig 18-24,9-es érték.

A személyzet 600 tagja esett a túlsúlyos, illetve az "elhízott" kategóriába akkor, ezért azt tanácsolták nekik, hogy forduljanak orvoshoz, változtassanak az életmódjukon és az étkezési szokásaikon. Ez kb. 130 alkalmazottnak nem sikerült, ezért alkalmatlannak nyilvánították őket arra, hogy légiutas-kísérőként dolgozzanak, mondta a lapnak a légitársaság egyik tisztségviselője. "A fitt emberek gyorsabban reagálnak és hatékonyabban lépnek fel bármilyen váratlan szituációban" - tette hozzá.

Nem ez az első eset, hogy az Air India túlsúly miatt bocsátott el embereket. 2009-ben 10 légiutas-kísérőtől váltak meg, mert nem tudtak lefogyni.

Ez azért is nagyon furcsa, mert a légitársaság egyébként emberhiánnyal küzd, a gyakori késéseket is ennek tulajdonítják. Ennek ellenére egyetlen alkalmazottat sem sikerült felvennijük az idén márciusban tartott toborzáson, többek között az elégtelen szervezés miatt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek