A Lufthansa járataira okosóráról is becsekkolhat



A Lufthansa utasai akár az okosórájukon keresztül is elérhetik a járatukkal kapcsolatos információkat, illetve az Apple karóra beszállókártyaként is funkcionálhat – ezt teszi lehetővé a légitársaság által az Apple Watch számára kifejlesztett új app. Az applikáció ideális útitársként szolgál, hiszen az utasok a járatindulás előtt 24 órával minden lényeges járatinformációhoz hozzáférhetnek - írja közleményében a légitársaság.

Az Apple Watch-on elérhető új app Bluetooth-on keresztül kapcsolódik az iPhone-on és iPad-en elérhető Lufthansa alkalmazáshoz. A bevezetést követően az új applikáció bármikor ingyenesen letölthető az App Store-ból.

Az Apple Watch-on elérhető új app összegyűjti és az óra kijelzőjén megjeleníti az utas járatával kapcsolatos valamennyi információt: indulás előtt egy nappal emlékezteti a felhasználót az útra, folyamatosan információt küld a járat aktuális helyzetével kapcsolatban, mutatja a beszállás időpontját, a terminált, a kaput és az ülés számát, illetve egy visszaszámláló órához hasonlóan kijelzi a beszállás megkezdéséig hátralévő időt.

Az app grafikáját kifejezetten az Apple Watch kijelzőjére fejlesztették. A funkciók kezdetben azon Miles & More törzsutas tagsággal rendelkező utasok számára lesznek elérhetőek, akik iPhone-on vagy iPad-en bejelentkeztek a Lufthansa alkalmazásába. A Miles & More kártyával még nem rendelkező utasok számára mindez későbbiekben lesz elérhető. Valamennyi felhasználó képes lesz a Passbook-ban mentett beszállókártya megjelenítésére az Apple Watch kijelzőjén és ennek segítségével szállhat be a repülőgépbe. Mindezeken felül az app tájékoztatja az utast a célállomás aktuális időjárásáról is.

Az új alkalmazás fejlesztésekor a Lufthansa utasait is bevonta a fejlesztésbe, az ő véleményük és elvárásaik alapján alakította ki az új szolgáltatást. A légitársaság összes nagyobb operációs rendszerben használható első appjai 2009-ben jelentek meg, azóta több díjat és elismerést is kaptak.
A Lufthansa volt az első légitársaság, amely kifejlesztette és bevezette a mobiltelefonos beszállókártyát, amely 2008 óta papírmentes beszállást tesz lehetővé. Ma a Lufthansa utasainak több mint 50 százaléka veszi igénybe az online vagy mobile beszállókártyát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek