Hol a legolcsóbb és a legdrágább a szállás a világon?

A világ legdrágább úti céljai mesés szigetek és tengerparti álomhelyek; míg a legolcsóbbak Bolívia, Laosz, Nepál, Macedónia és Peru - ez derült ki a világ vezető hotelár-összehasonlító weboldalának friss felméréséből.

A HotelsCombined adatai szerint a szállásárak tekintetében a Maldív-szigetek, a Seychelle-szigetek, Aruba, Monaco és Mauritius a legdrágább úti célok: ezeken a helyeken költik a vendégek a legtöbbet hotelszobára éjszakánként.

A Maldív-szigetek a levegőbőlFotó: Jon Bower At Apexphotos / Europress / Getty

 A legolcsóbb szállásárakat kínáló úti célok az oldal szerint a kalandvágyó utazók számára lehetnek vonzóak. A legolcsóbb éjszakánkénti szállásárakat Bolíviában találhatjuk; ezután a sorban Laosz, Nepál, Macedónia és Peru következik.

Az adatokból az is kiderül, hogy a hotelszobára legtöbbet költő nemzetek közé az ausztrálok, britek, norvégok, oroszok és amerikaiak tartoznak.

Bolíviai táncosokFotó: Ben Pipe / Europress / Getty

 uth Emese, a HotelsCombined Magyarországért felelős piacmenedzsere szerint az olyan egzotikus úti célokat, mint például a Maldív-szigetek, kimondottan különleges alkalmakra tartogatják az utazók, éppen ezért hajlandóak ilyenkor a szokásosnál jóval többet költeni a szállásra: "A Maldív-szigetek, a Seychelle-szigetek, illetve Aruba mind olyan helyek, ahova általában életében csak egyszer jut el az ember, így aztán ilyenkor az utazó szívesebben fizet többet, hogy garantálja magának a felejthetetlen, életre szóló élményt" – mondta.

„Ha pedig a skála másik végét nézzük, a Bolíviába, Laoszba, illetve hasonló országokba utazók általában arra vágynak, hogy megfizethető áron látogassanak meg távoli, 'érintetlen' tájakat és kultúrákat. Bár ezekben az országokban is találhatunk drága luxusszállodákat, az ide utazók többnyire bőven megelégednek az olcsóbb szálláshelyekkel" – tette hozzá a szakember.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek