Egyre több hotel tiltja ki a gyerekeket

Egyre több olyan szálloda van Európában, ahová nem mehetnek 14, 16, vagy akár 21 év alatti vendégek. Pedig a családok elég sok hasznot hoznak a hoteleknek - többet, mint az üzleti utazók.

"A gyerekek puszta jelenlététől is ideges leszek" - nyilatkozta a Wall Street Journalnak egy 33 éves hölgy vendég. Nem csak ő van így ezzel, és ezt az igényt a szállodaláncok is felismerték: a TUI AG jelenleg 250 csak felnőtteket fogadó hotelt üzemeltet, a Thomas Cook pedig 200 gyerekmentes szálloda megnyitásával válaszolt erre a konkurenciának, írja a RoadwarriorVoices.com.

 

Fotó: Páth Dániel

Egy berlini szociológus professzor, Hand Müller Peter így vélekedik a helyzetről: "Mivel a gyermekvállalás egyre ritkább Németországban, az emberek már nincsenek hozzászokva a jelenlétükhöz és bizonyos helyeken szinte allergiásak rájuk".

Természetesen az Egyesült Királyságban is találunk erre példát. Az Anglia és Wales területén 9 szálláshellyel rendelkező Warner Leisure Hotels már 20 évvel ezelőtt kitiltotta a 21 év alatti vendégeket. Az Egyesült Államokban ugyanakkor viszonylag kevés a felnőttbarát szálloda.

Az Economist hasonló témájú cikke szerint szerint a hoteleknek inkább örülniük kellene a hisztiző kiskorúaknak és minden összemaszatolt asztalnak. A családok sok hasznot hoznak a szállodatulajdonosoknak: a szoba pótágyakkal való családivá bővítéséért a hotel extra díjat számolhat fel, a családok több időt töltenek a hotelekben, fogyasztják a drága menüket és más szolgáltatásokat is igénybe vesznek. Többet költenek, mint az üzleti utazók, akik menőbb szállodákat választanak, de gyakran kedvezményekkel és a munka elvégzése után azonnal tovább utaznak.

A lap szerint a gyerekek általában napközben játszanak a medencénél vagy más olyan részlegekben, ahová az üzletemberek amúgy sem tennék be a lábukat. Rengeteg más opció is létezik a gyerekek drasztikus kitiltásán kívül, például a "kevésbé gyerekbarát" szolgáltatás.

Ahogy korábban megírtuk, 2015. szeptemberétől a ráckevei Duna Relax & Event felnőtt hotelként üzemel. A szálloda fokozatosan áll át a felnőttbarát üzemelésre, jelenleg 12s kortól fogad gyerekeket, de a korhatárt hamarosan 16 évre szeretnék emelni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek