Olcsóbb lesz Japánba utazni

  Olcsóbb lesz Japánba utazni

   

  Jelentős költségcsökkenésre számíthatnak a Japánba készülők az ország váratlan recessziója miatt. A gazdasági visszaesés magával rántotta a jen árfolyamát, ami komoly hatással van az utazások áraira is - írja közleményében a Japánspecialista utazási iroda.

  Fotó: Kieran Stone / Europress / Getty

  A néhány nappal ezelőtt nyilvánosságra hozott váratlan japán recesszió híre nem csak a tőzsdéket rengette meg, de a magyar utasok számára is fontos következményekkel jár. A jen árfolyam zuhanásának köszönhetően ugyanis jelentősen erősödött a forint, ami költségcsökkenést eredményezhet az Japánba tartók számára.

  Az árváltozás főként azon szolgáltatások kapcsán lesz érezhető, amelyeket közvetlenül érint a japán valuta ingadozása. Ilyen például a vasútbérlet, amelynek ára a három hónappal korábbihoz képest átlagosan 10%-kal csökkent.

  „A jen gyengülése komoly kihatással van azoknak a szolgáltatásoknak az áraira, amelyek a jen árfolyamhoz kötöttek. Ennek révén most jelentősen mérséklődnek például a szállások, a különböző belépőjegyek és a bérletek árai, ráadásul költőpénzünk is több marad" – mondta Simon Karolina, a Japánspecialista utazási iroda vezetője.

  A Japánspecialista előrejelzése szerint a recesszió okozta árváltozás az utazási irodák ajánlataiban is megmutatkozhat. Most érdemes különösen körültekintően választani, mivel a különböző kínálatok jelentősen eltérhetnek egymástól attól függően, hogy az adott társaság igazodik-e a jen árfolyamához.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!