Vörös pókliliomokkal támad a japán ősz

Itt az ősz, nyílnak a pókliliomok Japánban, ahol minden évszaknak megvan a maga virága. Míg a cseresznyevirágzás a tavasz szenzációja és fotótémája, a nyár múlását, az ősz érkezését a vörös pókliliomok jelzik. Fantasztikus virágszőnyegük egész hektárokat borít és népszerű túracélpontnak számít ilyenkor a szigetországban.

Az eredetileg Kínából származó vörös pókliliom (Lycoris radiata) igen népszerű dísznövény lett Japánban. Hagymája igen mérgező, ezért régen rizsföldek köré ültették, a kártevők elriasztására. Karakteres, vörös virágai magas száron ülnek, és általában az első nagy őszi eső után jelennek meg.

Látogatók a vörös pókliliom virágzása idején Galéria: Virágzik a pókliliomFranck Robichon / MTI

 A japánok által higanbanának nevezett virág jelzi a nyár végét és egyúttal az ősz beköszöntét. Mivel az őszi napéjegyenlőség és a rizs beérése idején virágzik, amikor a Mindenszentekhez hasonlóan Japánban is ellátogatnak az emberek rokonaik sírjaihoz, a vörös pókliliomot gyakran a másvilággal, a temetőkkel társítják. Ezért nem is illik virágcsokorba szedve ajándékul adni vagy otthon vázába tenni.

Pókliliom közelről Galéria: Virágzik a pókliliomFranck Robichon / MTI

 A vörös pókliliom virágzásakor nem hajt leveleket, így egészen fantasztikus látványt nyújtanak a liliommezők, melyeken alig akad zöld a hatalmas, vörös virágtengerben. A cseresznyevirágzáshoz hasonlóan a higanbana is népszerű a virágturisták körében, akik szívesen indulnak pókliliom-nézőbe ilyenkor.

Virágzik a vörös pókliliom a Kincsakuda Parkban a japán főváros mellett Galéria: Virágzik a pókliliomFranck Robichon / MTI

 További képek a galériában, kattintson bármelyik fotóra!

Újabb cikkünk ebben a témában:
Olcsóbb lesz Japánba utazni - 2014.11.20.
Jelentős költségcsökkenésre számíthatnak a Japánba készülők az ország váratlan recessziója miatt. A gazdasági visszaesés magával rántotta a jen árfolyamát, ami komoly hatással van az utazások áraira is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek