Ebben a somogyi községben most nyílik Európa legnagyobb egybefüggő nárciszmezője

A déli határ közelében, a Duna-Dráva Nemzeti Park területén fekszik Babócsa, ahol Európa legnagyobb egybefüggő nárciszmezőjét csodálhatjuk meg minden tavasszal.

llyen, amikor teljes pompájában virít több ezer nárcisz a 15 hektáros területen - egy korábbi évben készült fotóForrás: Facebook/Babócsáért Egyesület Babócsa

 Az 1800 fős településen április végén, május elején "a Basakert fehér bársonyszőnyeggé változik, a csillagszirmú virágok finom illatfelhőbe borítják a környéket. A mindössze néhány napig tartó attrakciót hatalmas figyelem kíséri, tízezernél is több érdeklődő zarándokol el egész Európából Babócsára, hogy részt vegyen ebben a feledhetetlen élményben" – olvasható a község honlapján.

Közelről is érdemes megcsodálniForrás: babocsa.hu

Minden év tavaszán Nárcisznapot is tatanak, mely idén április 27-én kerül sor. A XXVI. Nárcisznap a babócsai Basakertben lesz, ahol színes programokkal várnak minden érdeklődőt.

A honlapon folyamatosan frissülő fényképeken nyomon követhetjük a csillagos nárcisz virágzásának aktuális állapotát a babócsai Basakertben. hogy senki ne mardjon le a különleges látványról. A legutóbbi, április 8-án így festett a csillagos nárciszmező.

Kezd fehérleni a nárciszmezőForrás: babocsa.hu
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek