A hat legcsodálatosabb látnivaló Szlovéniában

Szlovénia elképesztő számú természeti csodával, történelmi helyszínekkel és kis városokkal bővelkedik. Az ide érkezők számára bizony nagy kihívás lehet a számos úti cél lehetőség közül kiválasztani a legérdekesebbeket. Ebben a cikkben igyekeztünk összeszedni a hat legcsodálatosabb látnivalót Szlovéniában. Habár a lista természetesen közel sem teljes, nagyszerű kiindulást adhat egy szlovén utazás megtervezéséhez.

Forrás: vignetteslovenia.si/hu

A legszebb úticélok

Bled

A Bledi-tó ikonikus látnivaló, amely mára talán Szlovénia szimbólumává is vált. Nem is csoda, hiszen a tó a közepén megtalálható kis szigettel és annak templomával elképesztő összképet ad. A mesebeli hangulatú tó körül – a fotók készítése mellett – rengeteg program lehetőség közül választhatunk majd. Az aktív kikapcsolódást kedvelők számára egy hosszabb tó körüli séta vagy egy hajós utazás lehet a megfelelő választás. A történelem szerelmeseinek a bledi vár lehet a fő program, a kevésbé aktívak pedig kedvük szerint választhatnak a sziget éttermei és kávézói közül.

Ljubljana

A szlovén főváros érthető okokból népszerű választás az ide érkező turisták között. Nem is csoda, hiszen elképesztően hangulatos történelmi kisváros, amely ideális lehet akár egy napos programként is. A város hangulatát az azt kettészelő folyó adja, melyen számos kisebb híd vezet keresztül. Ezek közül kiemelten ismert a Hármashíd. A folyó mentén megtalálható kávézókat semmiképp se hagyjuk ki, valamint, ha időnk engedi, egy sétahajózás is remek ötlet lehet.

Piran

Természetesen a Szlovéniába látogatók közül sokan a vízi sportok és a természeti szépségek miatt választják ezen úticélt, ne feledkezzünk meg az egyik legszebb szlovén tengerpartól sem. Piran egy kis félszigeten található meg, gyönyörű óvárosával és homokos tengerpartjával nem véletlenül népszerű úti cél. A tengerpart mellett a történelmi óváros is kötelező látnivaló keskeny kis utcáival és éttermeivel. Az óváros legnépszerűbb látnivalója a Szent György templom, melynek tornyába mindenképpen menjünk fel, hiszen a kilátás elképesztő.

Skocjan barlang

Az ország elképesztő természeti adottságai közül a Skocjan barlang, amely három eltérő túraútvonallal várja az ide érkezőket. Ezek közül a legnépszerűbb természetesen a teljes egészében föld alatt, tehát a kanyonban megtett túra. Mindezt túravezető segítségével, a hasadék peremén található kiépített útvonalon tehetjük meg. A látvány elképesztő, tehát ez az élmény sokak számára a lista élére kerül majd.

Soca-völgy

A majdnem 800 méter hosszú szoros elképesztő tiszta vizével és meredek sziklafalával olyan élmény, melyet nem szabad kihagyni. A folyó vize gyönyörű színével és változatos élővilágával népszerű úti cél mind a túrázást, mind a horgászatot kedvelők körében. Ezen túl azonban a vízi sportok miatt is érdemes szót ejteni róla. Hiszen mind a rafting, mind a kanyoning elérhető népszerű program az ide érkezők számára. Ha azonban ezeket nem is próbálnád ki, a táj maga önmagában megéri az utazást.

Bohinj

A Bledi-tóhoz hasonlóan igazán népszerű úti cél – azonban eltérő okokból. Hiszen amíg a Bledi-tó a nyugalmat és kényelmet kedvelők számára tökéletes úti cél, Bohinj a túrázók és aktív kikapcsolódást keresők körében örvend nagy népszerűségnek. Ennek oka a tó körül megtalálható rengeteg eltérő túraútvonal, gyönyörű erdőkkel és természettel. Amennyiben nem kaptál eleget a természeti látnivalókból, a tó közelében lévő Savica vízesést is látogassátok meg.

Fontos információk

Az utazás szervezésekor természetesen vegyük figyelembe a helyi szokásokat és szabályozásokat. A közlekedés tekintetében fontos tudni, hogy autópálya matricára lesz szükségünk. Ez nem okozhat problémát, hiszen a digitális rendszernek köszönhetően a Vignetteslovenia.si oldalon pár perc alatt beszerezhetjük a szükséges matricát.

A közlekedés mellett figyeljünk a szállás lokációjára, hiszen ez nagyban meghatározza az elérhető látnivalók listáját. Érdemes központi helyen keresni szállást, hiszen így könnyedén eljuthatunk a kiválasztott célpontokra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek