Túrazsákkal, reverendában járja az országot egy magyar papnövendék

Az erdőben nem számít különlegesnek egy túrázó, ám ha reverenda van rajta, egyből feltűnő jelenséggé válik. Perczel Ágoston, a Pécsi Egyházmegye harmadéves növendék kispapja három hónap szabadságot kért megyés püspökétől, hogy gyaloglás közben egy lelki utazáson vehessen részt. Tervei szerint teljes kört tesz az országban, a legtávolabbi pont Sátoraljaújhely lesz a kiindulási ponttól számítva.

Lelki utazást is teserczel Ágosto, a Pécsi Egyházmegye harmadéves növendék kispapjaForrás: Lang Robert Kaposvar/sonline.hu

Ágoston Pécsről indult és augusztus vége felé tervezi, hogy visszaér. Elmondása szerint nem volt könnyű az út eleje, mert az első három napból kettőn szakadt az eső, és emiatt nehéz volt mennie. De nem adta fel, próbálja teljesíteni az országos kék kört. Húsz éve cserkész, hozzászokott a nomád életmódhoz, ám a hosszú táv még neki is kihívás a korábbi pár száz kilométeres útjaihoz képest.

"Ez egy zarándoklat számomra. Az önismeret, a saját határaim feszegetése, és az Istennel való kapcsolatom fejlődése. Új dimenzióba helyezése a célom" – mesélte a sonline.hu-nak.

A tervek szerint minimum 2580 kilométert tesz majd meg a túra során.

A fiatalember leginkább sátrozik, de aludt már kulcsosházban is. A vándorló kispap egyelőre reverendában rója a kilométereket, ám tervezi, hogy később túrázáshoz alkalmasabb öltözetre cseréli.

"A mozgást alapvetően nem akadályozza a reverenda, ám az amúgy sem könnyű ruha az esőzések alatt még súlyosabbá vált" - mondta. "A táska sem könnyű, a vállaim már nehezen bírják. Egy barátomnál hagyom majd a ruhát, mert ekkora távon ez a súly is sokat számít" - tette hozzá. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek