Városi cipőben indult a Nagy-Hideg hegyre, hegyimentők hozták le

Egy fiatal pár a Csóványosról a Nagy-Hideg-hegyre tartott vasárnap késő délután, de egyikük annyira kihűlt a városi öltözete miatt, hogy a Szabó-kövek környékénél nem tudtak továbbmenni.

Börzsöny Hegyimentő SzolgálatForrás: Börzsöny Hegyimentő Szolgálat/Turista Magazin

Az önkéntesekből álló Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület ügyelete értesítette, hogy a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi ügyelete segítséget kér egy kihűlt túrázó megkeresésében és mentésében, írta a Börzsöny Speciális Mentők oldala.

A pár hölgy tagjának városi cipője és könnyű szövetnadrágja annyira átázott, hogy emiatt teljesen átfázott, és komoly fájdalmai is voltak. A Nagy-Hideg-hegyen ügyeletben lévő hegyimentő egy önkéntes segítségével azonnal elindult a Szabó-kövek felé, míg egy másik hegyimentő egység pedig Szokolyáról indult el. A csapat gyorsan megtalálta a segítségkérőket a Szabó-köveknél.

A huszonhárom éves nő addigra már nem érezte a lábait, a nadrágja egyes részei keményre fagytak, és alig bírt lábra állni. A helyszíni ellátást követően a hegyimentők gyalog próbálták támogatni a terepjáróig. Az Égés-tetőig ez sikerült is, onnan pedig kötélbiztosítással és hordággyal vitték le a közelben várakozó terepjáróig, majd a Cseresznyefa parkolónál várakozó mentőautóhoz. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a váci kórházba szállították további ellátásra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek