Hóba írta a nevét, így menekült meg a hegyen eltűnt túrázó

A mentőcsapatok még hétfőn megkezdték annak a 40 éves férfinek a felkutatását, aki az alattomos időjárási viszonyok miatt nem tudott tovább haladni a Skót-felföldön zord vidékén, és nem ért el a tervezett úti céljához, Aviemore-ba – írja a Mirror.

A Skót-felföld ilyentájt kevésbé barátságos arcát mutatjaForrás: Braemar Mountain Rescue/Facebook

Mivel kilométereken át nem volt térereje, a Skót-felföldön élő férfinak nem volt más választása, mint a hollétét illetően nyomokat hagyni a hóban. Ezután kénytelen volt behúzódni egy hegyi menedékhelyre, és kétségbeesetten várni a segítségre.

A csapat egy része kedden reggel újra a keresésére indult, és lábnyomokra is bukkantak, de kezdetben korántsem voltak biztosak abban, hogy az eltűnt férfi lábnyomairól van szó. Az első konkrét nyom az volt, amikor a mentőcsapat egyik tagja észrevette, hogy a férfi kiírta a nevét a hóba - mesélte a Braemar Mountain Rescue munkatársa.

„Elkezdtük követni a lábnyomokat, amelyek teljesen az ellenkező irányba vezettek, mint a férfi tervezett útvonala, így azon töprengtünk, vajon egy szellemet üldözünk-e, de nem mertünk volna megesküdni arra, hogy azt a személyt, aki miatt ott voltunk" – mondta.

A srácok a fejüket vakarták a lábnyomok miatt, és amiatt, hogy merre tartanak, és kihez tartozhatnak, amikor az egyikük lenézett a földre, és így szólt: „Ez a fickó neve!"

A jól felszerelt gyalogló pedig a hóba írt nevével együtt nyilakat is rajzolt abba az irányba, amerre elindult. Ez óriási segítség volt a mentőcsapatoknak, mert a hegy más részein abbahagyhatták a kutatást. Végül a férfi elért egy úthoz, és lestoppolt egy autót, ami elvitte Braemarba, ahol egy újabb fordulatként összefutott vele a mentőcsapat egyik tagja, aki tudta, hogy őt keresik.

„Teljesen jól volt, szerintem egy kicsit fáradtan, de mindenki az lenne, ha három napot töltött volna valamelyik hegyen télen" – tette hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek