Remetével szelfizhetünk Mátraverebély-Szentkúton

Családoknak szóló fejlesztés történt Mátraverebély-Szentkúton: elkészült a Digitális Vándor tanösvény, amelynek segítségével játékosan fedezhetők fel a katolikus nemzeti kegyhely természeti és vallási csodái, tudtuk meg egy szerkesztőségünkbe juttatott közleményből.

Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely külső liturgikus tere és szabadtéri oltára. Az oltár mozaikkompozíciója Marko Ivan szlovén származású festő- és mozaikművész, jezsuita szerzetes 2014-ben készült alkotása.Forrás: MTI/Jászai Csaba

Évmilliók vonzásában - Szentkúti séta Assisi Szent Ferenccel címmel elkészült a nemzeti kegyhely geológiai, természeti és vallási értékeit bemutató digitális túraútvonala. Az applikáció térerő nélkül is használható, amelyből kiderül, mi az a lapillik, hol található Szent László lovának patkónyoma, de akár egy remetével is szelfizhetnek a zarándokok fönt a barátlakásoknál.

Az applikációval ilyen látnivalókat is elővarázsolhatunkForrás: Mátraverebély-Szentkút

A turisták többféle útvonal közül választhatnak az ingyenesen letölthető alkalmazásban, amely a Google Play vagy App Store áruházakban található. A digitális túra nemcsak gyerekeknek, de az egész családnak ismeretterjesztő programot kínál.

További információ: https://www.nogradgeopark.eu/hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek