Mától bárki nevezhet Magyarország legrégebbi teljesítménytúrájára

Hosszú várakozást követően, 3 év után ismét megrendezik a Kinizsi Százast. A nevezés a mai napon, vagyis április 20-án indult el, de egy kicsit eltér a megszokottól – olvasható a Csupa Sport oldalán.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben elmaradt Magyarország legrégebbi teljesítménytúrája, a Kinizsi Százas, de idén május 28-29-én ismét megrendezik. A szervezők felhívták a figyelmet, hogy a kiírás a korábbiakhoz képest néhány helyen módosult, többek között teljesen új felületen kell felhasználói fiókot regisztrálni.

A népszerű 100 kilométer hosszú teljesítménytúrára a nevezés akkor válik érvényessé, ha a jelentkező az 5000 forintos nevezési díjat átutalta, és feltöltötte a szükséges orvosi igazolást a rendszerbe. Mivel a férőhelyek száma véges (1320 fő), és a regisztráltak száma a nevezés megnyitása előtt 900-1000 főre tehető, érdemes mindenre időben sort keríteni.

A főszervező, Kovalik András szerint be fog telni a létszám, bár egyre több helyről hallani, hogy visszaesett az érdeklődés a teljesítménytúrák iránt. "A nevezési díjat a korábbi évekhez képest meg kellett emelnünk, ennek fő oka, hogy az infláció miatt a szervezési költségek nagyban megnőttek. A kisebb, vagyis a negyvenes és huszonötös távokat nem is rendezzük meg most májusban, csak a százason lehet indulni. Jelenleg az utolsó simításokat végezzük" – mondta.

Idén májusban csak a 100 km-es távot lehet teljesíteni - A kép illusztrációForrás: Pixabay/Lisa Redfern

A nevezéshez az orvosi igazolás beszerzése ezúttal is kötelező, a szervezők legalább három emberről tudnak, akik annak köszönhetik az életüket, hogy a rendelőben fény derült súlyos egészségügyi problémáikra. A változás ebben a tekintetben csak annyi, hogy a papírt ezúttal elektronikus úton kell leadni.

A túrával kapcsolatban sok egyéb változásra nem kell számítani, az útvonal mindössze három helyen tér el kicsit a korábbitól (Trézsi-kút, Tokod, Péliföldszentkereszt). A résztvevők a bányahegyi ellenőrzőponton teát, a tatai célban meleg gulyást kapnak. A teljesítménytúra nem verseny, minden résztvevő – aki a távot a szintidőn belül teljesíti – oklevelet és jelvényt kap - írták az oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek