Bakancsmosóval felszerelt kulcsosház várja a túrázókat a Zselicben

A Zselic hangulatos dombjai között fekszik az a simonfai Meteor kulcsosház, amelyet az elmúlt hónapokban kívül-belül megújítottak, hogy egy újabb szálláshelye legyen a bakancsos túrázóknak. A hely korábban sem volt ismeretlen a túrázók között: ez volt a Rockenbauer Pál dél-dunántúli Kéktúra bélyegző helye, számos teljesítménytúra indulópontja és a zselici Erdei Vándortáborok egyik állomása.

Összesen 40 túrázó alhat az öt szobábanForrás: aktivmagyarorszag.hu

A Meteor kulcsosház Simonfán a falu fölé emelkedő domb oldalában helyezkedik el, a község templomának közvetlen szomszédságában. Az ötszobás, összesen 40 férőhelyes, emeletes ágyakkal ellátott házban a turistákat felszerelt konyha, főzési lehetőség, étkező, zuhanyzó, fedett terasz és szabályozható elektromos fűtés várja. A ház udvarában fedett kiülők és tűzrakó hely található, ahol bográcsozni és sütögetni lehet – derül ki az Aktivmagyarország.hu oldalán olvasható közleményből.

Túra előtt villás reggeli, túra után meleg étel - mindkettőhöz adott a lehetőségForrás: aktivmagyarorszag.hu

A házat a Meteor Természetbarát Turista Egyesület működteti. A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Programban elnyert támogatás során teljesen felújították a ház külső homlokzatát is, kialakítottak egy fedett teraszt, a tetőre napelemeket helyeztek el, és a térkő burkolatot is felújították. A szobákat új bútorokkal, ágyakkal, matracokkal és ágyneművel szerelték fel, illetve megújult a parketta is.

A Zselic a 200-250 méteres magasságával, lankás tájával remek célpont a szelíd domborzati viszonyokat kedvelő turisták számáraForrás: aktivmagyarorszag.hu

Korszerűsítették a fűtési rendszert, javították az épület hőszigetelését, és festettek, mázoltak mindenhol. Helyreállították a gazdasági épületet, a padlás hőszigetelésén pedig javítottak. A házban új eszközök, köztük bakancsmosó és ruhaszárító is elérhetők, a biciklis turistákat pedig kerékpártároló várja. A megújult kulcsos ház egész évben várja a Zselicben kirándulókat.

Forrás: aktivmagyarorszag.hu
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek