Bekapcsolódik a vízi forgalomba Mosonmagyaróvár belvárosa

Egy 30 millió forintos mosonmagyaróvári projekt keretében 9 helyszínen létesítettek a Malom-ági Lajtán vízi megállóhelyet, az év végére pedig egy újabb ki- és beszállási lehetőséget alakítanak ki a vízi turisták számára. Ezzel a fejlesztéssel a Malom-ági Lajta a település belvárosának is szerves része lett, olvasható az Aktív Magyarország weboldalán.

Egy kiszállóhely a Malom alatti lapospartnálForrás: Aktív Magyarország

Vízi megállóhelyet és lépcsős partfalat alakítottak ki többek között a beeresztő zsilip bal partján, a Gát utcai játszótéren, a Part Rendezvényháznál, a Macis játszótérnél, a Malom alatti kifolyónál, a Malom-ági Lajta-torkolatnál, de a Jókai és Károlyi utcai hídnál is kiszállhatnak pihenni a vízi turisták. Decemberre pedig már a Tímár utcai gyalogos híd szomszédságába tervezett kiszállóhely is elkészül.

Jövő év végére új víziturisztikai központ épül a településen, amely vízitúrák kiindulópontjaként funkcionál majd. Az épületbe tervezett információs központban a látogatók a vízitúrázás szabályaival, veszélyeivel, és a térségben elérhető vízitúra útvonalakkal ismerkedhetnek meg.

Vízi megállóhely a torkolat előtti lépcsős partfalnálForrás: Aktív Magyarország

Emellett egy többfunkciós bemutató teret is terveznek, amely interaktív módon mutatja be a térség vízitúra útvonalait, a hajózás és az evezés térségi hagyományait, valamint a Lajta, a Mosoni-Duna, a Szigetköz és a Mosoni-sík élővilágát. A centrumban lehetőség lesz a hajók és a csónakok tárolására, karbantartására és a hulladék szelektív gyűjtésére.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek