Rendőrök járják a nógrádi erdőket

  A Salgótarjáni Rendőrkapitányság és a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai április és május hónapban a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őreivel, a helyi polgárőr egyesületekkel és a lovas polgárőrökkel együttműködve ellenőrzik az illetékességi területeiken lévő települések erdőrészeit - írja a police.hu.

  Cered látképeForrás: Szeder László/commons.wikimedia.org

  Az akció keretében Cered, Zabar, Bárna, Salgótarján, Karancslapujtő, Karancsberény, Karancsalja, valamint Mátraszőlős, Tar, Pásztó-Hasznos, Szurdokpüspöki, Alsótold, Felsőtold, Bér, Buják erdeit, erdősült részeit és természetvédelmi oltalom alatt álló területeit járják be.

  Az akció célja az erdőterületekre engedély nélkül behajtó, az ott élő állatokat veszélyeztető, a növényzetet és természeti kincseinket szennyező gépjárművezetők – köztük motorosok, quadosok – és az erdőket törvényes keretek között látogató turistákat zavaró személyek kiszűrése.

  A rendőrök az eddigi ellenőrzések alkalmával összesen két személlyel szemben közlekedésrendészeti szabálysértés elkövetése miatt helyszíni bírságot szabtak ki. Az erdőkben elkövetett jogsértések megelőzése érdekében a jövőben is számítani lehet hasonló jellegű, összehangolt akciókra.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek