Magtárból lett mászóközpont nyílt a kőbányai konzervgyár területén

Megnyitotta kapuit a Mag47 névre keresztelt mászóközpont a Maglódi út 47. szám alatt, ahol korábban a Dréher Sörgyár, majd a Glóbus Konzervgyár telephelye volt - olvasható az intézmény oldalán. Mint írják, a termet két korábbi ipari magtár épületéből alakították ki, így a névválasztás oka földrajzi és ipartörténeti is.

Forrás: facebook.com/MAG47-ClimbCafe-101433358312198/

Az épületek hasznos alapterülete 2500 négyzetméter, az alacsonyabb épület három szintes: a szuterén szinten egy közel 450 négyzetméter alapterületű, 5 méter magas boulder terem lesz, melyet a második ütemben nyitnak majd meg. A fogadó szinten a recepció, az öltözők, kávézó, valamint két kisebb helyiség található masszázs és oktatási célokra.

Az emeleten alpintechnikai oktatóterem, multifunkcionális, két részre osztható rendezvényterem és irodák kaptak helyet. A két épület között egy 26 méter magas torony található, amelynek belső lépcsőháza és külső oldala kiváló helyszín ipari alpintechnikai gyakorlásra és rendezvények megtartására. A magasabb épület a sportmászó és ipari alpintechnikai oktató terem, az ipari alpinisták a galérián és a fölötte található acélszerkezeteken próbálhatják ki a tudásukat, a galérián a mászók 9 és 11 méter magasságú utak közül választhatnak. A terem padlószintjétől számítva a nagyfalak 17 méter magasak, az áthajlásoknál 20+ méter is mászható.

Mint írják, Magyarországon kizárólag ott található az IFSC előírásainak megfelelő gyorsmászó út két párhuzamos úttal, megfelelő dőlésszöggel, speciális falkialakítással. Az épület egésze légkondicionált, fűtés és hűtés is van benne, a két mászóterem padlófűtés gondoskodik a kellemes klímáról. Az épület külső falain sportmászó-utak, valamint via-ferrata gyakorló- és oktatóutak lesznek. A MAG47 a tervek szerint közvetlen utcai bejárattal is rendelkezni fog, ennek kialakítása folyamatban van.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek