Öt napig fog tartani az idei Tour de Hongrie, 794 kilométer vár a versenyzőkre

Végleges a 2021-es Tour de Hongrie útvonala, a kerékpáros körverseny Siófokról indul és öt nap alatt 794 kilométert tesznek meg a versenyzők a budapesti befutóig. A 42. kerékpáros körversenyre 2021. május 12. és május 16. között kerül sor. Tavaly az elmaradt Giro d'Italia miatt főleg keletre korlátozódtak a szakaszok, idén a nyugati országrészre helyezték a hangsúlyt. Olyan városokat is bevonnak az idén, ahol korábban még nem járt a mezőny. Eisenkrammer Károly főszervező az útvonalbemutatóban kiemelte, a Kelet-Magyarországon rendezett tavalyi kiírás után idén a Balaton környékét mutatja meg a tévénézőknek a magyar körverseny – írja a bringazas.hu

Pillanatkép a tavalyi Tour de Hongrie versenybőlForrás: Tour de Hongrie/Facebook

Szilasi László versenyigazgató elmondta, World Tour- és prokontinentális csapatból is versenycsúcsot jelentő számú nevezés érkezett, és tervezik a mezőny létszámának növelését is a tavalyi 20 induló együtteshez képest. Eddig 12 csapat nevezését jelentették be. 

A TOUR DE HONGRIE 2021-ES ÚTVONALA

szakasz, 2021. május 12., szerda, Siófok–Kaposvár (173 km)
szakasz, 2021. május 13., csütörtök, Balatonfüred–Nagykanizsa (183 km)
szakasz, 2021. május 14., péntek, Veszprém–Tata (142 km)
szakasz, 2021. május 15., szombat, Balassagyarmat–Gyöngyös-Kékestető (204 km)
szakasz, 2021. május 16., vasárnap, Budapest–Budapest (92 km)

A záróetap négy év után ismét Budapestre érkezik: 12 kört kell teljesíteniük a bringásoknak a Városliget és a Puskás Aréna körül futó körpályán. 

"Ennek a mezőnynek ezeken az etapokon nem jelent nagy nehézséget a szintkülönbség, így akár négyszer is sprintbefutóra kerülhet sor. Az összetett pedig az elmúlt évekhez hasonlóan várhatóan a Kékestetőn dől majd el" – fogalmazott a versenyigazgató.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek