Maradonának szentelt városlátogatással készülnek Buenos Airesben, ahol életének fontos állomásait követhetik végig

Új perspektívából ismerhetik meg a turisták Buenos Airest, ahol egy különleges útiterv készült el. Az egyik legnagyobb futball-legenda, Diego Armando Maradona életének legfontosabb helyszíneit mutatják be, beleértve a róla készült falfestményeket, múzeumokat, templomokat és még egy szentélyt is. Az izgalmas utazás a bajnok emlékén keresztül az argentin fővárosban lehetőséget nyújt arra, hogy felfedezzék, hol kezdődött el a valósággá vált álom.

A futball-legenda halála óta rengeteg új, különböző sítlusban készült graffiti tarkítja a város utcáitForrás: AFP/Juan Mabromata

A különleges út a felejthetetlen játékosnak szentelt élénk falfestmények között kanyarog, és múzeumokon, templomokon és éttermeken keresztül folytatódik, sőt egy Maradona emlékére létrehozott szentélyhez is elvezet. Ezt a városnéző túrát viszont nemcsak a futball szerelmeseinek tervezték, hanem minden olyan látogató számára, aki szeretné újra átélni e pompás ország történelmének legvonzóbb helyszíneit Buenos Airesben, ahol a legendás futballista is született, nevelkedett és megalapozta a hírnevét.

A túra a róla elnevezett Argentinos Junior Stadiontól indul, ahol a fiatal Diego profi futballistaként debütált 15 éves korában.

Benézhetnek a Klubmúzeumba, ahol kiállították az általa elnyert díjak egy részét. A Maradona Házmúzeumban megcsodálhatják a családi emléktárgyakat, és átélhetik Argentína 40 évvel ezelőtti atmoszféráját. Ezen az érzelmekkel teli úton haladva érkeznek a La Paternal kerületet díszítő falfestményekhez, valamint a San Telmo, a La Recoleta és a La Boca falaihoz, amelyeket az elmúlt hónapokban több tucat művész készített a bálványa előtt tisztelegve. A Maradonának szentelt útvonalon nem maradhat ki a Boca Juniors Stadion, ismertebb nevén "La Bombonera" meglátogatása, és a Museo de la Pasión Boquense se, ahol Maradona sikereit mutatják be.

A La Bombonera falán is ott díszeleg a futballsztárról készült graffitiForrás: AFP/Maxi Failla

A legendának szentelt városnéző túra a csodálatos Basílica del Santísimo Sacramentóhoz is elvezet, ahol az argentin bajnok az első esküvőjét ünnepelte, illetve néhány kedvenc éttermébe és pizzériájába is elkalauzolják a sétán résztvevőket. Ahogy az várható volt, megmutatják a Maradona halála után felavatott szentélyt is – amelyet a bajnok arcát ábrázoló festmény díszít –, illetve láthatják a rajongók által otthagyott ajándékokat. Ez egy olyan élmény, amit nem szabad kihagyni azoknak, akik arról álmodoznak, hogy hamarosan visszatérnek Argentínába – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek