Új nemzeti parkot kapott az Egyesült Államok

A Nyugat-Virginia New River Gorge régóta népszerű sziklamászó és vadvízi evezős célpont, most pedig hivatalosan is nemzeti parkká vált, köszönhetően egy koronavírus miatti mentőcsomagnak - adja hírül a travelandleisure.

New River GorgeForrás: David Frampton/pixabay.com

A Nemzeti Park és a Természetvédelmi Terület 53 mérföldes, sekély folyójáról ismert, amely egyes helyeken 1000 méter magas homokkő-sziklákon vág át. Több zuhataggal és rengeteg sziklával büszkélkedhet, melyen a legtapasztaltabb raftingosok is találhatnak kihívást, a folyó felső, nyugodtabb és barátságosabb részén ugyanakkor a kezdők is biztonságosan evezhetnek. A területen ugyanakkor több mint 1500 mászó-útvonal, valamint egy 12,8 mérföldes hegyikerékpár-rendszer található, melyet cserkészek építettek.

A New River Gorge körülbelül egy órányi autóútra található a nyugat-virginiai Charlestontól, területe körülbelül 7000 hektár, melyet számos túraútvonal és látogatóközpont szegélyez, és további 65 000 hektáron lehet vadászni. Rendszeresen látni itt fehérfarkú szarvast, kanadai vidrát és fehérfejű réti sast. Maga a szurdok a legnagyobb az Appalache-hegységben.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek