Lenyűgöző kilátó épült egy olasz gleccser tetején

Lélegzetelállító kilátó épült magasan az olaszországi dél-tiroli Ötz-völgyi-Alpokban, a Grawand-hegyen, hihetetlen kilátást nyújtva a látogatóknak a környék lenyűgöző, zord tájára. Az Ötzi Peak 3251m nevű kilátó Ötziről, a mumifikált jégemberről kapta a nevét, akinek múmiáját a túrázók 1991-ben fedezték fel a közelben, a Schnalstal/Val Senales-völgyi gleccsernél.

A lenyűgöző szerkezet közvetlenül a gleccseren található, a Hotel Grawand közelében, több mint 3000 méteres tengerszint feletti magasságban. A hotel Európa utolsó néhány, ilyen magasságban található gleccserszállodája közé tartozik. A kilátó körülbelül 50 m távolságra, azaz körülbelül tíz percre található a szállodától, így a vendégek a napfelkeltét és a naplementét is megcsodálhatják innen. A 80 négyzetméteres, acélkilátó nemrégiben készült el.

Az Ötzi Peak könnyen megközelíthető a gleccserhotelbőlForrás: grawand.com

Az emelvényen található, geometrikus átjáró arra a helyre irányítja az ember figyelmét, ahol Ötzit megtalálták, innen egy üveggel védett kilátóerkélyre sétálhatnak ki a látogatók – írja a Lonely Planet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek