Szakértővel járhatják be a Pál utcai fiúk regény eredeti helyszíneit

A legtöbben olvasták Molnár Ferenc ikonikus művét, mégis kevesen ismerik valójában a regény világát, amiről sok legenda és téves információ kering a köztudatban. Vajon tudják, hol volt a Grund, mi az az Einstand vagy miért tiltották be a Gittegyletet? A PIM-kiállítás kurátorával az igazi helyszínek és a szereplőket ihlető alakok nyomába eredhetnek.

Nemecsek szobra a Füvészkert pálmaházábanForrás: Alensha/Wikipedia,

Ezen a sétán a téma szakértőjével járják be a regény eredeti helyszíneit, de nem külső szemlélőként tanulmányozzák őket: belépnek a történet idejébe, és tanúnak hívják Neumann Ferenczet, Neumann Böskét, Feiks Jenőt, Pásztor Árpádot és másokat, hogy segítsenek kinyomozni, mi történt 1889-1890 körül a környéken. Hogyan játszották a métát és mi köze a Pál utcaiaknak az Ősz utcához? Megbocsátottak-e Gerébnek a Pál utcaiak? Mi maradt ki a legendás Fábri-filmből? Ki volt az igazi Nemecsek? Ezekre mind választ kaphatnak. Molnár Ferenc visszaemlékezéseiből felidézhetik a regény keletkezésének körülményeit, illetve feltérképezhetik az igazi Grundot és környékét.

Práter utcai szoborcsoport (Szanyi Péter alkotása, 2007)Forrás: user:misibacsi/Wikipedia

A Nemzeti Múzeum kertjében kipróbálhatják a korszak egyik kedvelt játékát is. A sétavezető szerint minden korosztálynak tartalmas programot kínálnak vetélkedővel, csapatjátékkal és persze rengeteg érdekes történettel. A séta időpontja: július 3. péntek 15 óra, melynek hossza 2-2,5 óra, ára 2900-3900 forint. További információkat a szervező, Sétaműhely weboldalán olvashatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek