Városnéző sétával ünneplik az Idegenvezetők Világnapját Veszprémben

Mindenkit sok szeretettel várnak egy ingyenes városnéző sétára Veszprémben. A február 22-én, szombaton 10.30 órától kezdődő séta az Óváros térről a Veszprémi Várba vezet. A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft az Idegenvezetők Világnapja alkalmából szervezi ezt a programot az Idegenvezetők Veszprém közreműködésével.

Innen, az Óváros térről indul a sétaForrás: Pumpa46/Pixabay

1985 óta számos országban rendezik meg az Idegenvezetők Világnapját oly módon, hogy február utolsó hétvégéjén az idegenvezetők bemutatják saját városukat az érdeklődők számára.

Magyarországon is már huszadik éve ünneplik ezt a napot nagy sikerrel. Idén a veszprémi idegenvezetők tizenegyedik alkalommal csatlakoznak a kezdeményezéshez – tudtuk meg Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft sajtóközleményéből.

A látnivalók hagyományos bemutatása mellett a vendégek bepillantást nyerhetnek az idegenvezető szakma kulisszái mögé. Mire figyel az idegenvezető a munkája közben? Milyenek voltak a turistacsoportok igényei régen és most? Milyen emlékezetes történetek kötődnek az adott helyszínekhez? A város, illetve az idegenvezető szakma iránt érdeklődőknek ez a program kifejezeteten érdekesnek ígérkezik. Érdeklődni a Tourinform Veszprém irodájában, a 88/404-548-as telefonszámon vagy az info@veszpreminfo.hu e-mail címen lehet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek