Három templomromban is gyertyát gyújthatnak ezen az adventi túrán

  Hangulatos pillanatokat élhetnek meg Advent negyedik szombatján, 2019. december 21-én, a dörgicsei 3 templomos geotúrán. A túra ideje alatt, minden középkori templomromban meggyújtanak majd egy újabb gyertyát az adventi koszorún, így ez egy igazi fényhordozó geotúra lesz az ünnepek küszöbén.

  Az alsódörgicsei templomromForrás: rezirezi - Indafotó/Wikipedia

  A túra útvonala 3 híres középkori templomot ölel majd fel (Boldogasszony dörgicsei-templomrom, Kisfalud-dörgicsei templomrom és Szt. Péter-dörgicsei templomrom), illetve a 3 Dörgicsét (sorrendben: Alsó-, Kis- és Felső-Dörgicse), valamint 3 teljesen különböző arculatú mészkőterületet.

  Mindenkinek érdemes részt vennie a sétán, aki szereti a lankákba simuló kora középkori templomokat, kíváncsi a különleges bányák mészkőfejtési technikáira, és ennek tárgyi emlékeit az eredeti helyszínen szeretné megnézni.

  Történelmi szobor a felsődörgicsei templomromok környezetébenForrás: Kit36a/Wikipedia

  A résztvevők megcsodálhatják majd a nyugati országrész – minden túlzás nélkül – legszebb karrmezőjét, felfedezhetnek barlangüregeket és egy több mint 10 méter magas löszfalat a maga lélegzetelállító vadságában és szépségében - olvasható a Balaton-felvidéki Nemzeti Park weboldalán.

  A túra 2019. december 21.-én 10 órakor indul  Alsó-Dörgicséről. A 6 km hosszú, 4 órás túra ára felnőtteknek 850 Ft/fő, gyerekeknek 400 Ft/fő.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!