Robbanás történt egy lengyel síközpontban

  Gázrobbanás következtében romba dőlt egy háromszintes családi ház szerda este a dél-lengyelországi, Szilézia vajdaságbeli Szczyrk síközpontban, a mentők négy felnőtt és négy gyermek holttestét emelték ki a romok közül - adta hírül az MTI. 

  Szczyrk - illusztrációForrás: Krystyna W./commons.wikimedia.org/

  A házban feltételezések szerint éppen nyolcan tartózkodhattak a detonáció idején. Jaroslaw Wieczorek sziléziai vajda közlése szerint több százan vesznek részt a mentőakcióban: tűzoltók, rendőrök, önkéntesek, egészségügyi dolgozók. Az éjszaka folyamán nehéz gépek használata nélkül, gyakorlatilag kézzel kutatták a romhalmazt.

  A vajda elmondta: a romokat még végigkutatják, hogy megbizonyosodjanak róla, a robbanás idején más személy nem tartózkodott a házban. Wieczorek nem tartotta valószínűnek, hogy találnának élő embert a romok között. Helyszíni beszámolók szerint a robbanás következtében az épület szintjei egymásra omlottak, a vasbeton szerkezetű ház összepréselődött.

  Jacek Kleszczewski vajdasági tűzoltóparancsnok csütörtök reggeli közlése szerint nem vethettek be keresőkutyákat a romok egy részének magas hőmérséklete miatt.

  A lengyel gázszolgáltató társaságnak (PSG) a robbanás körülményeit vizsgáló bizottsága közleményében azt írta: a katasztrófát legnagyobb valószínűséggel az okozta, hogy a házban végzett munkálatok során átfúrták a gázvezetéket. Elindult az ügyészségi vizsgálat is. Mateusz Morawiecki kormányfő korábban a Twitteren arról tájékoztatott, hogy folyamatos kapcsolatban van a sziléziai vajdával, és a mentőakcióba minden rendelkezésre álló erőt bevetnek. Hasonló értelemben nyilatkozott Twitter-bejegyzésében Andrzej Duda elnök is. A tragédia helyszínére csütörtök délután megérkezik Jacek Sasin kormányfőhelyettes.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!