30 méterrel a föld alatt vezet a montenegrói túraút

  A Bijelo Polje közelében található Novakovića barlang fő csarnokában nemrég új nyomvonalat alakítottak ki, amit akár az őszi-téli időszakban is be lehet barangolni. 

  A föld alatti világ egészen különleges látnivalóit nézheti meg - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Free-Photos

  A napokban egy harminc fős, természetbarát csoport tesztelte a földalatti útvonalat, egy szakképzett kísérővel együtt. A csapat tanúja lehetett a földalatti világ szépségének, amelyet mintegy 600 méter hosszú kiépített ösvényen át élvezhettek, 30 méterrel a föld alatt.

  A Montenegrói RTV híréből az is kiderült, hogy a turisztikai látványosságot igyekeznek tovább fejleszteni, hiszen sok lehetőséget látnak benne a helyiek. A barlangot a múlt század közepén fedezték fel, amikor a pásztorok annak „előcsarnokában" elrejtőztek az esőtől és a vihartól. 

  A szakértők szerint a természeti látványosság páratlan élményt nyújt, mivel nagyon kevés részét érintette emberi kéz, vagyis szinte minden kis elemét a természet alkotta.

   A barlangot Bijelo Poljétől harminc kilométerre, a Vrana-völgy szívében találja meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!