Kétszázötven éves fatemplom égett le Finnországban

  Kétszázötven éves történelmi fatemplom égett le vasárnap a Finnország keleti részén fekvő Kiihtelysvaarában - írja az MTI.

  A tűzoltók a riasztás után percekkel már a helyszínen voltak, de csak a különálló templomtornyot sikerült megmenteniük, a templomot teljesen elpusztította a tűz. Kimmo Wetterstrand rendőrnyomozó a helyi médiának elmondta, hogy feltehetően bűncselekmény áll a tűzeset mögött. Amikor a tűzoltók behatoltak a templomba, hogy kimentsék a bennlévő műkincseket, sem füstöt, sem lángokat nem észleltek, holott az épület falai kívülről lángoltak.

  Kiihtelysvaara fatemploma még ép állapotábanForrás: Niera / Wikipedia

  Ha a gyújtogatás gyanúja igazolódik, két éven belül ez lesz a második történelmi templom Finnországban, amely gyújtogatás miatt pusztult el. 2016-ban egy 18. század közepén épített fatemplom lett a lángok martaléka Ylivieskában, az ország északnyugati részén. A gyújtogatót nem ítélték el, elmegyógyintézetben kezelik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!