Óriási károkat okozott a vihar a Biogradi Nemzeti Parkban

  Viharos erejű szél és komoly esőzések okoztak komoly károkat a montenegrói Biogradi Nemzeti Parkban. A turisták egyik kedvenc természeti látványossága most nem látogatható.

  Nem lehet látogatni a montenegrói nemzeti parkot - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Gerd Altmann

  400 éves fákat csavart ki a szél, és a kisebb növényzetet is megtépázta a vihar. A szépségéről híres Biográdi-tónak viszont kifejezetten jót tett a nagy esőzés - írja a Montenegrói RTV. A csapadékot megelőző napokban ugyanis a tó vízszintje olyannyira lecsökkent, hogy ilyet az elmúlt 25 évben nem tapasztaltak. Ez a jelenség nem csak az illetékeseknek adott okot az aggodalomra, de a helyieknek is, hisz sokan látogatják a parkot a tó miatt.

  A Biogradi tónak jót tett a sok esőForrás: Wikipédia / Készítette: Avi1111 dr. avishai teicher

  A pár napos esőzésnek köszönhetően a tó visszaállt eredeti vízszintjére. Az illetékesek szerint, nincs ok aggodalomra, a tó vizének állása teljesen megfelelő.

  A park dolgozói jelenleg a vihar utáni károk helyreállításán dolgoznak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!