Most kezdi megszokni az őszt? Az osztrákoknál lassan nyakig ér a hó

Már a múlt héten is jelentős mennyiségű hó esett Ausztriában, de a java még csak most jön. Előrejelzések szerint a magasabb, 2000 méter feletti hegyekben akár 200-300 cm friss hó is hullhat.

Sok hó várható AusztriábanForrás: scenerynut/Pixabay

A síelők.hu összeszedte, hogy merre lesz rengeteg hó hamarosan. Karintia (különösen Nassfelden, Mölltali gleccseren és Heilgenblutban) és Kelet-Tirol mellett sok hóra lehet számítani az Ötzvölgyi-Alpokban (Sölden, Obergurgl), a Magas Tauernben (Kaprun, Weißsee, Sportgastein), illetve Salzburg tartomány délebbi vidékein, azaz Lungau (Katschberg, Grosseck, Fanningberg), Pongau (Obertauern, Zauchensee, Kleinarl, Bad Gastein) és Pinzgau déli részén (Rauris).

A hó a hét folyamán többször is eshet, kis szünet után vasárnap pedig újra belendül. Ennyi hó alapvetően a szezon közepén szokott lenni – de még akkor is nagyon jó eredmények számít-, novemberben pedig teljes mértékben szokatlan a jelenség.

Az Osztrák Meteorológiai Szolgálat több helyen 80-150 cm havat vár, egyes völgyekben sem zárják ki a 60-80 cm közti mennyiségeket, így a Karavankák és a Gailvölgyi-Alpok közt fekvő Lesach völgyében. Bizonyos előrejelzési modellek pedig ezeknél az értékeknél is nagyobb mennyiségeket jósolnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek