Szakadó hóban bolyongtak farkasok Aggteleken - videó

  Csodaszép videót tett ki az Aggteleki Nemzeti Park a Facebookjára olyan farkasokról, akik épp sétálnak. Egy fix kamerával rögzítették egy január eleji éjen, ahogy a havazásban három farkas is elhalad a kamera előtt világító szemekkel. A felvételt a park zoológiai szakreferense, Szabó Ádám nagyragadozó kutató készítette.

  A Turista Magazin szerint a videó január 3-án, este fél 10 körül készült, de most posztolta a nemzeti park. Egyre gyakrabban kerülnek az Északi-középhegységbe farkasok, az Aggteleki-karsztban már bizonyítottan megtelepedtek, de a Zemplénben, Bükkben és Börzsönyben is észleltek már farkast.

  Farkas a hóbanForrás: Shutterstock/Vlada Cech

  A szakemberek szerint kiránduljunk errefelé nyugodtan, a farkas inkább rejtőzködik, nem fog bántani. Persze nem árt, ha például nem kezdünk el felé vagy előle szaladni, nem etetjük, nem zavarjuk el a zsákmányától, kutyával csak pórázon menjünk, a barlangi lakhelyét ne zargassuk.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!