Pazar panorámájú túrán vehet részt a Börzsönyben

  November 2-án, szombaton a Börzsönyi Kilátóhegyek elnevezésű túra vár a lelkes, őszi erdőben kirándulókra. A Börzsöny kilátóhegyeiként elhíresült csúcsok a zöld sáv mentén remek körtúrával járhatók be. Az út elhalad a Nagy-Sas-hegy alatt, majd a Nagy-rétre vezet, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Cserhát-hegységre és a Nógrádi-medencére.

  A Börzsöny látképe Perőcsénytől dél feléForrás: Szeder László/Wikipedia

  Tovább haladva a túrázók megmásszák majd a Sós-hegyet, mely tiszta időben különleges panorámájával hívogat. Nemcsak a Börzsöny kúpjait, a Dunakanyar patkóját is szemügyre vehetik, de jól láthatóak lesznek a Pilis és a Gerecse vonulatai, sőt az Esztergomi Bazilika is. A visszaúton a Bükkös-árkon keresztül jutnak ki a Bezina rétre, és útba ejtik a Vasas- forrást is, majd a Vízválasztó felől térnek vissza a kiinduló ponthoz, a Szent Orbán Erdei Wellness Hotelhez.

  A túra időtartama körülbelül 3-4 óra, a táv 6,5 kilométer, a szintkülönbség pedig 330 méter. Az ajánlott felszerelés az évszaknak megfelelő ruházat, kényelmes lábbeli (bakancs vagy túracipő), pulóver, esőkabát, fejfedő. További információkat az esemény Facebook oldalán olvashatnak. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!