Két keréken túrázhat az őszi színekbe borult skanzenben

A bringatúrákon minden nap más téma mentén kerekezhetnek muzeológusok vezetésével a Szentendrei Skanzenben, miközben számos érdekességet megtudhatnak például a malmokról, a tűzről és a régi mesterségekről. A kb. másfél órás túrákon olyan helyszíneket is felfeldezhetnek együtt, melyek a mindennapi látogatók szeme előtt rejtve maradnak. 

Ilyen gyönyörű tájon tekerhet ősszelForrás: Szentendrei Skanzen

Malomtúra

A túra során a múzeum különböző típusú malmait (kézi-, vízi-, szél-, szárazmalom) ejtik útba, hogy közelebbről is megismerjék azokat. Többségüket működés közben is megnézhetik, miközben kiderül az is, hogyan lesz a búzából kenyér, és mitől „ördöngős" a molnár.

Időpont: október 5., szombat 11, és október 20., vasárnap 11 óra.

Mákszem és Gubó túra

A Skanzen mesekönyvének helyszíneit tekerik végig ezen a családi bringatúrán, ahol megtudhatják, milyen kalandos és varázslatos utat tett meg az eltévedt ikerpár a Skanzen területén. Megismerkedhetnek a mesekönyv emblematikus szereplőivel, köztük Palikával, a vízimalom macskabaglyával, illetve Mákossal és Gubával, a két pásztorkutyával.

Időpont: október 6., vasárnap 11 óra

A tűz nyomában

A tűz a paraszti élet nélkülözhetetlen, ugyanakkor veszélyes eleme volt. Az erre épülő útvonalon megtudhatják, hol van a tűz helye a házban, és hogyan óvták otthonukat a régiek tűzvész ellen. Végigjárják a tüzes mesterségekhez kapcsolódó helyszíneket, és a titokzatos Flórián-vizére is fény derül.

Időpont: október 12., szombat 11 óra

Gyerektúra

Kíváncsiak, milyen volt régen gyereknek lenni? Akkor ezt a túrát önöknek találták ki! Miközben ugyanis körbe biciklizik a Skanzent, azt is megfigyelhetik, hogy mivel játszottak a gyerekek, hol aludtak, és mit tanultak az iskolában. Megismerkedhetnek a tanya állataival, és megtudhatják, hogyan hasznosították őket régen a falubeliek.

Időpont: október 12., szombat 14 óra

Ezekről és a további programokról bővebben az esemény Facebook-oldalán olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek