Angliában létrejött az első autós lombleső útvonal

Európában elsőként az Egyesült Királyságban hozták létre az első hivatalos "leaf peeping" autós útvonalat az őszi lombozat megcsodálására. A Leaf Peeping az Egyesült Királyságban is egyre népszerűbb kifejezés, amely az USA-ból származik. Azt jelenti, hogy miközben az emberek élvezik az utazást, bejárják a környéket, közben megtekintik és lefényképezik a változó évszakot, amikor a lombozat a nyári zöldről az ősz sárga, vörös, barna és az arany színeibe fordul.

A fotó illusztrációForrás: Ioannis Ioannidis/Pixabax

A Wye Valley and Forest of Dean Tourism indította el az első hivatalos útvonalat, amit kifejezetten a lombok megcsodálására épült, azzal a céllal, hogy a Wye-völgy térségét (az Anglia és Wales közötti határon) tegyék hívogatóvá a turisták számára – tudtuk meg az iroda hivatalos weboldaláról. Így most már felfedezhetik a gyönyörű régiót, amely Gloucestershire, Herefordshire és Monmouthshire részeit fedi le, amelyek ősszel teljesen megváltozott arcukat mutatják.

Csak követni kell a 80 km hosszú utat, amely tíz látványosságot tartogat, és egy nap alatt autóval  bejárható. Természetesen gyalogos leaf pepping túrkat is szerveznek a környéken. A Wye-völgy és Dean erdeje több mint 20 millió fa otthonaként szolgál. Fenséges tölgy, kőris, nyír, bükk, vörösfenyő, édes gesztenye és még sok féle más fa megtalálható benne. Az iroda lélegzetelállító kilátást, folyóparti sétákat, csodálatos tavakat és őszi színekkel átitatott arborétumokat ígér az odalátogatóknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek